سایتهای مشاوره پزشکی رایگان آذربایجان غربی (1) Dr.Rahmat Sokhani west azerbaijan بی شک بر تمام دوستداران علم و دانش پوشیده نیست که تهیه یک مطلب علمی حتی به اندازه یک صفحه کوچک کاری بسیار سخت و طاقت فرسایی بوده وزحمات و وقت زیادی را می طلبد. اینجانب دکتر رحمت سخنی پزشک اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ره دانشگاه علوم پزشکی ارومیه مرکز آذربایجان غربی با یاری خداوند متعال و کمک خانواده و دوستان علمی دانشگاه و عشق به مردم و بیماران، بیست وشش سایت یا به عبارتی وبلاگ را در تمام زمینه های پزشکی و تعداد اندکی از آنها در ارتباط با مسایل عمومی راه اندازی و فعال نموده ام و امیداورم بتوانم قدم کوچکی در رابطه با حل مشکلات بیماران دردمندو ارتقاءعلم پزشکی ایران اسلامیمان مخصوصا آذربایجان همیشه سرافراز و قهرمان وگل سرسبد جهان اسلام را برداشته باشم و در این مقال از تمام دوستان پزشک و پرستار و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و خانواده ام که مرا یاری کردند سپاسگزاری میکنم . دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ره ارومیه سایت اصلی اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی http://www.rs272.parsiblog.com/ سایت پزشکی عمومی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2721.parsiblog.com/ سایت پزشکی تخصصی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2722.parsiblog.com/ سایت پزشکی فوق تخصصی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2723.parsiblog.com/ سایت داروسازی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2724.parsiblog.com/ سایت دندانپزشکی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2725.parsiblog.com/ سایت طب سنتی و مکمل دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2726.parsiblog.com/ سایت طب نظامی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2727.parsiblog.com/ سایت طب ورزشی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2728.parsiblog.com/ سایت خاطرات و تاریخ پزشکی دکتر رحمت سخنی http://www.sahand2729.parsiblog.com/ سایت گوناگون دکتر رحمت سخنی http://www.sahand27210.parsiblog.com/
پرفسور یحیی عدل، آذربایجانی همیشه بیادماندنی و پدر جراحی نوین ایران
دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
شکی نیست آذربایجان مهد مردان و زنان بسیار بزرگ تاریخ ایران و جهان بوده که شمارش آنها از دست وفکر هیچ کس بر نیامده و نخواهد آمد. در این مقاله کوتاه از بزرگ مرد آذربایجانی نام میبریم که تاریخ جراحی ایران رابنا نموده و یادگاری است در میان آذربایجان همیشه سرافراز و غیور ایران اسلامیمان ، باشد که با این کار ما نیز در اشاعه فرهنگ نکوداشت مردان و زنان بزرگ ایران زمین مخصوصا آذربایجان پرآوازه نقشی داشته باشیم
با سپاس دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره)
اورمیه مرکز همیشه سبز و غیور آذربایجان غربی
پرفسوریحیی عدل در سال 1287 هجری خورشیدی در شهر تبریز که رستنگاه شخصیت های اثر گذار در تاریخ ایران است ، در خانواده ای برخوردار و توانمند ، به دنیا آمد . وی به زودی عازم کشور فرانسه شد و تحصیلات متوسطه و دانشگاهی را در آنجا کسب کرد . وی اولین انترن دانشگاه پزشکی پاریس بود . در سال 1317 (1398 میلادی ) پایان نامه درجه دکتری خود را در باب آدنوپاتی سلی تدوین نمود .
استاد عدل در سال 1318 به ایران برگشت و منشأ خدمات علمی بزرگ از جمله تربیت صدها متخصص و جراح ایرانی گردید . اولین محل خدمات ایشان پس از پایان دوره سربازی ، بیمارستان سینای تهران بود که ایشان مسئولیت بخش جراحی آنجا را بر عهده گرفتند.
مرحوم عدل در آغاز ، به انواع جراحی ها از جمله جراحی قفسه صدری اهتمام ورزید . درمان جراحی دمل های ریه و بیماری های جنب ، قبل از ایشان در دانشکده پزشکی و دارالفنون تدریس می شد . ولی در زمان ایشان شکل علمی و تازه تری به خود گرفت . عدم آشنایی با بیهوشی مدار بسته در آن دوران ، مانع اصلی عمل توراکوتومی بود ولی مرحوم عدل با استخدام فردی فرانسوی که قادر به انجام بیهوشی مدار بسته بود ، اولین جراحی ها را با این روش در بیمارستان سینا انجام داد . گروه اول شاگردان وی نیز گاهگاهی اقدام به این کار می کردند . استاد عدل به لزوم تخصصی بودن و تمرکز جراحی توراکس نیز آگاه بود . بزرگترین هنر ایشان آن بود که ترس جراحان را از عمل جراحی زایل کرد و به آنها اعتماد به نفس داد .
از مرحوم استاد عدل ، دهها کتاب و مقاله علمی معتبر به جای مانده که به عنوان مراجع ارزشمند علمی مورد استفاده دانش دوستان قرار می گیرد . سرانجام این مرد بزرگ ، در بهمن ماه 1381 در تهران چشم بر جهان فانی بست.
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
ناگفته ها ودرددلهای پزشکان
دکتر رحمت سخنی ، دکتر محمد رحیم کاکایی ، دکتر اسعد عثمانی
پزشکان اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
بر همگان آشکار است پزشکان ، جز زبده ترین و باسوادترین افراد یک جامعه در هر کجای این دنیای پهناور به حساب میایند .ولی انصافا نگرش مسئولین و مردم محترم شایسته و در خورتوجه شخصیت این قشر تحصیل کرده که ، مسئول سلامتی جامعه بوده میباشد ؟!!.آیا قوانین نظام سلامت در کشورمان حامی پزشکان و خانواده های رنج کشیده ایشان میباشد؟ زمانی که حافظان سلامت خود در رنج بی وصف شبانه روزی بوده و خانواده های آنها هیچ امیدی برای بهبودی وضع معشیتی خودشان و فرزندانشان حتی در آینده دور ندارند آیا میتوانند ضامن و ارتقا دهنده سلامتی جامعه باشند ؟ یک سال سپری گردید آیا مشکلات پزشکان کشورمان بخصوص پزشکان جوان حل گردید ؟آیا نسخه ای که بنام پزشک خانواده پیچیده شده بود، حلال مسایل بهداشتی درمانی روستائیان عزیز و پزشکان شد یا در این سودا هم روستائیان ضرر کردند و هم پزشکان ؟آیا مسئله بیمه ها و ندادن کارانه های پزشکان در مراکز آموزشی ودرمانی در طی یک سال گذشته رفع گردیده یا باید منتظر گذشت یک سال دیگر باید باشیم ؟ . مقاله زیر از طرف دوستان پایگاه اطلاع رسانی سلامت ایرانیان تهیه شده و در اختیار خوانندگان محترم قرار میگیرد :
واقعیت این است که مشکلات پزشکان و خانواده آنان، همان مشکلات سایر مردم است، اما به دلایلی میتوان در شدت و نوع آن تفاوتهایی را مشاهده کرد. دلیل نخست این است که پزشکان رابطهای نزدیک، عمیق و در بسیاری موارد دور از چشم دیگران و رازدارانه دارند و پس از آن نیز این نکته است که مراجعین پزشکان، عموما باوری عمیق و انتظاری بسیار از پزشک خود دارند. مورد سوم هم این است که پزشکان اگر بخواهند سالم و اخلاقی عمل کنند، قادر به دریافت دستمزد و پاداشی که در شأن آنها باشد، نیستند و در چالش و تنگنای دشوار وجدانی و اقتصادی قرار میگیرند.
چهارمین نکته هم اینکه پزشکان طی دورههای پزشکی در شرایطی پراسترس و ناکارآمد، در واقع برای مقابله با فشارها و بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تربیت نمیشوند.
بنابراین در چنین شرایط کاری، ناتوان از مقابله با آن هستند و به اشکال گوناگون مغلوب شده و خسارت میبینند. این موارد، مجموعا برجستهترین تفاوت پزشکان با دیگران است که هر یک نیاز به بحث و ارایه طریق جدا دارند.
حال باید دید وقتی پزشکان، به دلیل نوع و شرایط کاری خود در موقعیتهای خاص و ویژه و عموما پرتنش و سرشار از استرس قرار میگیرند، آیا تاثیری از این وضعیت را به خانواده خود نیز منتقل میکند یا خیر؟
بدون تردید وقتی به فشارهای بسیار و ناتوانی پزشکان در برخورد با آنها توجه کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که تنشها و صدمهها علاوه بر پزشک، خانواده او را نیز در برمیگیرد. در جهان مطالعات مربوط به آسیبپذیری پزشکان زیاد است.
در ایران نیز مواردی انجام شده و یا در نشریات پزشکی، بهداشتی و یا نشریات روزانه عمومی به آن پرداختهاند.
اما آیا میدانید بسیاری از دستاندرکاران و به ویژه مسوولان نظام پزشکی و بخش بهداشت معتقدند درباره مشکلات، بحرانها، صدمات روانی، سوء مصرف مواد و روابط سوء دیگر پزشکان نباید تحقیق کرد و مطلبی منتشر نمود؛ چرا که یا به آبروی حرفهای پزشکان صدمه میزند و یا موجب سوءاستفاده مخالفان پزشکان میشود. این دو نظر گرچه از جهتی درست است، اما مگر میشود همچنان در نادانی در این حوزه باقی ماند و سر را همچون کبکان زیر برف فرو برد و شاهد هجمههای جاری به پزشکان شد و در جلوی چشم خود، شاهد فراگیری و عمیقتر شدن مشکلات عاطفی، خانوادگی، سلامت روانی و شغلی همکاران بود؟ به نظر میرسد این سیاست که در مشکلات پزشکان تحقیق نکنید و منتشر ننمایید، در نهایت به نفع مخالفان حرفه پزشکی است. ما میتوانیم تحقیق بکنیم، ولی آن را هوشمندانه منتشر کنیم؛ ما میتوانیم تحقیق و تحلیل کنیم که وضع چگونه است و چگونه همه مدیران، برنامهریزان، تصمیمگیران و بودجهنویسان، حتی یک ریال در جهت تحقیق و تبیین مشکلات وسیع پزشکان، به صورت برنامهریزی شده و هدفدار ارایه ندادهاند و بنابراین ما برنامهای هم برای کمک به پزشکان در این موارد نداریم.
براساس آنچه گفته شد، میتوان پیشبینی کرد که پزشکان، شرایط و شیوه زندگی خاصی نیز داشته باشند. اگر چه تاکنون مطالعه جامعی درباره شیوه زندگی پزشکان در کشور ما صورت نگرفته است، اما میتوان گفت که پزشکان و به ویژه پزشکان جوان بیکار، عمومی، پرمشغله و آنهایی که درباره شیوه زندگی اطلاعاتی ندارند، شیوه زندگی بسیار بدی دارند. ورزش، زندگی بدون سیگار، تغذیه سالم، روابط خانوادگی و اجتماعی بارور،حضور در مجامع و محافل دینی و معنوی، پرداختن مستمر به هنر و ادبیات غنی، پرهیز از رانندگی و تنشهای شهری و گذران بخشی از هفته در طبیعت انتظاری به دور واقعیت از اکثر پزشکان است. شگفت اینکه بیشتر اساتید پزشکان در دانشگاههای علوم پزشکی و بیشتر پزشکان موفق در بخش خصوصی، با ندانستن روشها و ارزشهای شیوه زندگی صحیح و یا اختصاص ندادن پول و وقت، نمیتوانند سبک زندگی سالمی داشته باشند.
اما برخلاف تصور عامه و گروه زیادی از مردم، باید گفت اثر کار شیفتی، طرحهای دور از خانواده و محل زندگی و نیز شب کاری، از کمترین عوامل استرسزا برای بیشتر پزشکان است. مطالعات روی غیرپزشکان در ایران و پزشکان خارج از کشور نشان داده که پزشکان، استرسورهای گوناگونی دارند. از جمله استرس بیماران بدحال، مشرف به موت و اورژانسی، عملهای جراحی سنگین، فشارکاری و انتظارات یا مراجعات بیش از اندازه و در زمان استراحت و غیرموظف، قدرنشناسی و بیحرمتی به پزشکان، شکایات و درگیریهای قضایی، هزینههای بالا، بیکاری و تورم و نداشتن محل کار و مراجعهکننده و درآمد برای بیشتر پزشکان جوان، کار مداوم و نبود فضاهای اختصاصی تفریحی، ورزشی و خانوادگی برای آنان و بیماریهای ناتوان کننده و نبود بیمه مکمل برای اکثر آنان، از جمله فشارها و استرسهای شایع پزشکان است، پیامد همه اینها، بدون تردید فشار و بحران در خانواده خواهد بود.
پزشکان افرادی پرمسوولیتاند و به همین دلیل پراسترس هم هستند. اگر مشکلات آنها را پنهان کنیم و در آن تحقیق نکنیم و راه حلی که در شأن آنان است نیابیم، مشکلات دردناک آنان سر از دادگاهها، روزنامهها، اقشار مخالف آنان و رسانههای بیگانه خواهد درآورد. یک پیشنهاد کاربردی در این زمینه، پژوهش کردن، هوشمندانه منتشر کردن و به راه حل و درمان رسیدن است، زیرا برای دانستن مشکلات آنها، هیچ کسی محقتر از محققان همان حوزه نیست. محقق و تحقیق خوب، به جای صدمه زدن به جایگاه پزشکان موجب ارتقا و اعتلای جایگاه آنان میشود و البته لازم است که برای تحقیق خوب، ارزش قایل شد. نتایج آن به مراجع ذیربط به ویژه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس منعکس گردد.
http://www.sahand272.blogfa.com/ http://www.rs272.parsiblog.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
بیماران اورژانسی واورژانس 115
دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
صدای آژیر آمبولانس همیشه نشانگر بروز یک اتفاق ناگوار بوده و یک احساس نامطبوعی در تمام انسانها ایجاد میکند .شکی نیست هیچ کس حاضر نیست بجای فردی باشد که داخل همان آمبولانس که به طرف مرکز اورژانس با سرعت و آژیر کشان در حال حرکت است ،باشد. ولی درزندگی انسانی مخصوصا در دنیای شهر نشینی ،گریزی از اتفاقات ناخواسته نیست .اماواقعا هر بیماری یا اتفاقی اورژانسی بوده و افراد باید به اورژانسها مراجعه کنند ؟ .در مقاله ساده زیر توسط همکاران و دوستان دانشگاه علوم پزشکی تبریز تهیه شده و به وضوح بیماریها و موارد بسیار اورژانسی توضیح داده شده است که امید است مورد استفاده عموم مردم شریف کشورمان قرار گیرد .
با سپاس دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه - مرکز استان همیشه سبز و غیور آذربایجان غربی
بیماریها و حوادث اورژانس به مواردی اطلاق می گردند که در صورت عدم ارائه به موقع اقدامات امدادی - درمانی ، منجر به صدمات عضوی و یا جانی و نیز مشکلات روانی بیمار میشود. در کشورهای مختلف جهان برای کاستن از عوارض و مرگ و میر ناشی از بیماری ها و حوادث اورژانس، سیستمی موفق و کارآمد با عنوان " خدمات فوریت های پزشکی یا EMS" طراحی شده است که وظیفه این سیستم، ارائه خدمات درمانی بر بالین بیمار در موارد اورژانس و در صورت نیاز ، انتقال به مراکز درمانی است. این سیستم در ایران با عنوان فوریت های پزشکی 115شناخته می شود.
از آنجا که با توجه به رشد جمعیت و کمبود امکانات ، ظرفیت پاسخگوئی این سیستم محدود می باشد، در نتیجه لازم است تدابیری در این زمینه اندیشیده شود تا حتی با امکانات موجود نیز بتوان از عوارض و مرگ و میر بیماران اورزانس جلوگیری کرد.به همین منظور ، اپراتورهای اورژانس 115 که وظیفه پاسخگوئی به تماس گیرندگان اورژانس را دارند، از افراد آموزش دیده ( کارشناس پرستاری) انتخاب شده اند تا راهنمایی های لازم را در موارد مختلف به شهروندان ارائه دهند و از گسیل بی مورد آمبولانس جلوگیری شود.همچنین وجود پزشکان در واحد ارتباطات اورژانس ، راهی دیگر برای تحقق این امر می باشد. در نهایت مهم ترین نکته نحوه برخورد شهروندان عزیز با موارد یا بیماری های اورژانس است که مراجعه به جزوات آموزشی و کتبی در این زمینه توسط اورژانس کشور منتشر می شود و می تواند در بسیاری از موارد به نحوه پاسخگوئی این سیستم کمک نماید.
به خاطر داشته باشید که تماس با مرکز اورژانس ، الزاما به معنای اعزام آمبولانس بر بالین بیمار نیست. در بسیاری از موارد ، راهنمائی کارشناسان و پزشکان اورژانس در واحد ارتباطات می تواند پاسخگوی سئوالات و مشکلات تماس گیرندگان باشد.
مواردی که در آنها می توان از اورژانس 115 تقاضای کمک کرد:
اورژانس های قلبی
احساس درد و سنگینی یا فشار در قفسه سینه و احساس سوزش در ناحیه پشت جناغ، مواردی است که ما را به درد با منشاء قلبی مشکوک می نماید.
در صورتی که شکایات فوق بین 5 تا 30 دقیقه طول بکشند و فرد در روزهای مختلف با آنها مواجه باشد، بیشتر تشخیص آنژین صدری ( درد قفسه سینه به علت کاهش خون رسانی به قلب) مطرح می گردد.در صورتی که درد بیش از 30 دقیقه طول بکشد و همراه با تهوع و استفراغ ، تعریق ، انتشار درد به زیر جناغ ، قفسه سینه ، بازوها ، شانه ها ، اندام ها ، شکم و بین دو کتف باشد، بایستی به فکر احتمال سکته قلبی بود. از علائم همراه بیماری های قلبی ، تنگی نفس ناگهانی ، ضربان نا منظم قلب به شکل ناگهانی ، فشارخون بالا و یا افت فشار خون و سوزش معده و عدم هضم غذا می باشد.
دردهایی که به طور متوالی بیش از چند ساعت تا چند روز ادامه یابند و یا دردهایی که کمتر از یک دقیقه طول می کشند، معمولا منشاء قلبی ندارند.
اورژانس های تنفسی
یکی از نشانه های هشدار دهنده بیماری های تنفسی ، تنگی تنفس است که بیماریهای چون آسم ، انسداد راه های هوایی، عفونت های ریوی و ... را مطرح می نماید. باید توجه داشت که " تنگی نفس به معنای تنفس تند نیست " بلکه حالتی است که فرد در آن وضعیت به سختی و به شکل غیر عادی تنفس می کند.
اورژانس های گوارشی
از موادی که در بیماریهای گوارش، نیاز به مداخله اورژانس دارد، می توان به خونریزی های گوارشی ( استفراغ خونی یا مدفوع قیری شکل)، درد شکم به شکل حاد که با حساسیت شکم ، استفراغ و یا بی اشتهائی همراه است اشاره کرد. عوارض ناشی از ضربه های شدید به شکم نیز جزو موارد اورژانس تلقی می شود.
اورژانس های ادراری
این بیماری ها شامل دردهای شدید و ناگهانی پهلو به همراه یا بدون ادرار خونی ، قطع ادرار و سوزش ادرار است.
اورژانس های دستگاه اسکلتی
این بیماریها عبارتند از شکستگی های باز یا بسته استخوان ها ، در رفتگی در مفاصل و اندام ها ، پارگی وسیع بافت نرم در اندام های بدن.
اورژانس چشم
مهم ترین موارد اورژانس مربوط به چشم را ضربه به چشم، ریختن مواد شیمیائی، سوختگی حرارتی و علائم افزایش فشار چشم( شامل درد ناگهانی در چشم و حدقه، سر درد شدید و تاری دید) تشکیل می دهند.
اورژانس های اعصاب
موارد زیر در بیماری های اعصاب ، نیاز به مداخله اورژانس دارند:
1- تشنج و حمله صرعی
2- سکته مغزی با علائم فلج اعضا، اختلال تکلم و موارد دیگر
3- اختلال هوشیاری و اعضا
4-سردردهای شدید و ناگهانی به همراه سفتی گردن و استفراغ مکرر
5- ضربه به جمجمه یا ستون فقرات به دنبال سقوط از بلندی ها و یا تصادف با خودرو
اورژانس های گوش و حلق و بینی
این مورد شامل خونریزی های شدید از بینی، ضربه به گوش، ضربه به فک و صورت، دررفتگی فک و ماننداست.
بارداری
در خانم های باردار، هرگونه سقط، تشنج، فشار خون بالا به همراه تاری دید و تورم دست و پا ، خونریزی های شدید و شروع دردهای زایمانی در صورتی که دسترسی به پزشک میسر نباشد، به عنوان بیماری های اورژانس مطرح هستند.
حوادث محیطی و شغلی
حوادث محیطی و شغلی، طیف وسیعی از موارد اورژانس را در بر می گیرند که مهم ترین آنها عبارتند از:
- تصادف با وسایل نقلیه ، سقوط از بلندی ، سوختگی ، برق گرفتگی ، آوار ، مسمومیتهای داروئی و شیمیائی ،خودکشی ، غرق شدگی ،گزیدگی توسط مار و عقرب یا سایر جانوران
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
پزشکان ایرانی ویک دنیاتحقیر ........
نوشته دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
نقطه ای خیره شده وپلک نمی زند به نظر در دنیایی دیگر سیر میکند.مردی اورا نظاره میکند ولی جرات ندارد اورااز این رویا دربیاورد.چند دقیقه دیگر سپری میشود و مرد طاقش تمام شده و میگوید : ببخشید آقای دکتر مریض من اورژانسی است ویزیتش نمی کنید ؟! دکتر یکدفعه مثل کسی که ناگهانی از خواب بپرد قلم خود را روی کاغذ به حرکت در میاورد و با چشمانی حاکی از یک خستگی روحی رو به مرد کرده میگوید شما امری داشتید !!.مرد این بار کمی با تندی تکرار میکند : آقای دکتر کی میخواهید بیمار منو ویزیت کنید ناسلامتی اینجا اورژانس است ؟! دکترکمی خود را جمع و جور میکند و پاسخ میدهد ببخشید الساعه بیمار شما را می بینم و بیمار مرد را ویزیت و درمان میکند و بجای خود برمیگردد. اما این بار مرد همراه بیمار،بفکرفرو میرود واز خود سوال میکند آیا دکترها هم مشکلی میتوانند داشته باشند ؟ حتمابه خاطر ماه رمضان و روزه داری با این همه فشار کاری ، ضعف کرده است !! ولی آخه دکترها که کمبودی ندارند !! همه چیز در این کشور مال دکترهاست : نام نیکو ، پول بی حساب ، پرستیزبالای اجتماعی ، مسافرتهای خارج کشور، ماشین مدل بالا ، خانه اعیانی بالای شهر، زوج زیبا وازدواج معقولانه از خانواده بزرگ و مرفه ، ..... پس چرا پزشک معالج بیمارش چنین در رویاهایش غوطه ورشده بود. مرد همراه بعد درمان بیمارش، بالای سر پزشک آمده و میگوید : آقای دکترمعذرت می خواهم یک سوال خصوصی از شما داشتم البته منو ببخشید شما چند دقیقه قبل به چه چیزی فکر می کردید ؟ و.....مرد سرش را پایین انداخته و سکوت میکند .دکتر به آرامی سرش را بلند کرده و با یک لبخند تلخ با یک کم غرورمانده از گذشته جواب میدهد : دوست من به چیزی فکر نمیکردم !! وآرام به کار خود ادامه میدهد . ولی در دلش به آنچه که در ذهنش مرور میکرده دوباره فکر میکند که خدایا سالها از جیب پدرو مادرش خورده ولی آلان با سن بالا به علت رفتن به سربازی وگذراندن طرح اجباری پزشکان در مناطق بد و آب هوا، حتی قادر نیست همسرتازه عقدکرده اش را در خانه مناسب در منطقه مناسب اسکان دهد. به بی ماشینی رضایت داده ولی تحمل کارهمسرش را بخاطر تامین هزینه های کمرشکن روزانه را نداشته واز اینکه درکشوری با هزاران میلیارد دلارسرمایه های مختلف خدادادی مثل نفت و گاز ومعادن وتجارت مناسب منطقه ای زندگی نامناسبی دارد،
ناراحت و نگران نسل آینده اش است و برای همسرش فقط توپوگرافی یک زندگی در خوروشان یک پزشک روی نقشه یک دنیاو کشور خیالی دیگرترسیم میکند که در آینده نه چندان دور، انشاالله در آن کره خیالی بتوانند به خواسته های به حق و حداقلهایی در حد یک فرد تحصیل کرده و باهوش دست یابند.همگان میدانیم اصولاوضع پزشکان مثل تمام کشورهای مترقی ،غیر ازافغانستان ( برادرناتنی تریاکی) یا تاجیکستان (برادرگرسنه ) بایستی خوب ودر شان زبده ترین افراد یک کشور که بیشترین عمر خود را در راه تحصیل علم و نجات انسانها از آلام جانسوزسپری کرده اند، باشد.ولی افسوس و هزاران دریغ که چنین سرمایه های به جای قرار گرفتن در مکان مناسب تحقیق و ارتقا سلامتی جامعه ،ناچارا فقط به فقط به فکر تامین حداقلهای برای زنده ماندن در این کشور بظاهر ثروتمند هستند !! . واقعا معلوم نیست با این وضع مدیریتی کشورما ، به کجا میرویم. ولی آنچه مشخص است درهیچ کجای دنیا چنین تراژدی در حال اجرا نبوده و نخواهد بود ودر این تراژدی مظلومترین ها افراد تحصیل کرده بینوا و سررستشان پزشکان میباشند. در سیستم بهداشت پزشکان عملا درحال هدررفتن وازبین رفتن هستند چونکه سیستم بهداشت در روستاها نیازمند افرادی در حد یک کاردان بوده و پزشکان در این سیستم زندگی و وقتشان از بین رفته درواقع کسانی که از نزدیک با بهداشت سروکاردارند میدانند آموزشی که پزشکان فعلی در دانشگاههای علوم پزشکی می بینند به درد بهداشت وروستاها نمی خورد. به عبارتی دیگرمسئولین عمدا و دانسته این نیروها را ازبین میبرند. به نظر برای سیستم بهداشت حداکثر وزیری در حد یک فوق لیسانس بهداشت لازم بوده ودر این سیستم از پزشکان باید فقط برای مشورت و تدریس و ویزیت درساعات مشخص استفاده شود. برهمگا ن آشکار است پزشک خانواده در روستاها چندان کارایی نداشته و تنها توانسته شغلی بخور ونمیرموقت برای پزشکان عمومی بوجود آورد . درسیستم درمان نیز پزشکان به نوعی دیگر استثمار شده اند دراین سیستم با برقراری قراردادهای غیرمنصفانه ووابسته به پورسانت یا کارانه در بیمارستانها زندگی را بر پزشکان بسیار سخت کردند ه اند . البته دریافت این کارانه نیزوابسته به دادن پول ازطرف بیمه ها گردیده ،طوریکه پزشکان مخصوصا دراورژانسها وواحدهای ویژه علاوه براسترس کاری فوق العاده سخت ،استرس عدم دریافت کارانه را نیزدارند وگاها حتی در حد یک کارمند ساده اداری نیزحقوق نگر فته وبا مشکلات عدیده ای گریبانگیرهستند.ازطرفی این مسایل دربخش خصوصی متاسفانه دوچندان است زیرا که مشکلات مالیات ،هزینه های مطب داری ،منشی ، شهرداری ، بیمه ها، تعرفه های پایین پزشکی دهها مشکل دیگر ...همه وهمه جزدلسردی برای این قشر بسیار تحصیل کرده و رنج کشیده !! چیز دیگری به ارمغان نیاورده است . امید است خود پزشکان با همدلی و همسویی با یکدیگروبا یک برنامه دقیق در جهت مشکلاتشان قامهای موثری بردارند چونکه مطمئن باشند کسی در این کشور فریاد رس آنها نیست .روز پزشک برتمام جامعه سپیدپوش پزشکی ایران اسلامی مبارک باد......
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
بازم تولددکتر رحمت سخنی
امروزبیستم تیرماه بازم تولدمه ،در طی یک سال گذشته فراز و نشیبهایی زیادی رخ داده است که میتوانم به باز کردن تعداد دیگر از سایتهای جدیدم اشاره کنم. ولی هیچکدام به اندازه سایتهای پارسی بلاگ که تحت مدیریت آقای مهندس سید محمدرضا فخری بوده جالب نمیباشد.ارتباط صمیمی مهندس فخری با مدیران وبلاگها بقدری زیاد بوده که باعث ادامه فعالیت در پارسی بلاگ میشود که در این مقال از ایشان و تمام دست اندرکاران دیگرپارسی بلاگ صمیمانه سپاسگزاری میکنم .متاسفانه امسال نیز نتوانستیم حق بردارم آقای اکبر سخنی( فرزند دو شهید )را از بانک صادرات ارومیه که به ناحق اخراج شده بود بگیریم آلان برادرم با مدرک لیسانس در یک چوب بری به کار ساده ای میپردازد خدا هیچگاه افراد مستبد و نادان را با هر اسم و درجه و مقامی را نبخشد که باعث رنجش یتیمان بخصوص خانواده شهدا میشوند.راستی باید بگویم چند بار در طی سال قبل گذشته رئیس جمهور محترم و دیگر مسئولین کشوری از ارومیه دیدن کرده بودند ولی خوشبختانه به خاطر کارهای زیادشان افرادی مثل بردارم از یادشان رفت !! حال بماند از این اتفاقات این روزها زیاد رخ میافتد .خدا به فرزندانمان رحم کند که با این وضعیت نامعلوم کاری ووضعیت بد اقتصادی چه سرنوشتی در آینده خواهند داشت. من در طی سال گذشته جز افزایش تورم ،افزایش فساد اخلاقی و اجتماعی ، بیکاری و خودکشی جوانان چیزدیگری ندیده و نمی بینم .الحمدالله انتخابات دهم نیز با تمام سروصدایش حل و فصل شد.از طرفی به قول مقام معظم رهبری یک حماسه تاریخی بود. ولی از طرفی باید اذهان داشت اتفاقات ناگواری مانند کشته شدگان جوانان تحصیل کرده و ارائه آمارهای متفاوت دولتی مختلف و نحوه برخورد حامیان کاندیداهاو مناظره های تعجب برانگیز !! باعث بی اعتمادی نسبت به عملکرد بعضی از مسئولین قبلی و فعلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که نتیجه خون خشک نشده شهدایی همچون خانواده من و امثال من هست گردید.البته باز اشکالی نداردچهار سال فرصت وجود دارد تا هر کسی که انتخاب شده نماینده درخواستهای 40 میلیون رای دهنده باشدشکی نیست بعد از چهار سال مردم هیچ فردی را به خاطر بهانه های مختلف نخواهد بخشید و بایستی آن فرد بتواند تمام آنچه را که دیگر کاندیدها مدعی بودند، خلاف آنها را اثبات و عملی سازد .واقعیتا مردم از مشکلات معیشتی و ناامنی اخلاقی و ناامنی در مرزها و فعالیت گسترده قاچاقچیان و.... خسته اند و انصاف نیست بیش از این دچار لطمات تصمیمهای نسنجیده افرادشوند .حال بگذریم دومین سالگرد افتتاح سایتهای من در اینترنت که اولین بار در میهن بلاگ و پارسی بلاگ رخ داده در همین تیرماه میباشد،که مجدد از مدیران محترم سایتهای میهن بلاگ و پارسی بلاگ تشکر میکنم که توانسته اند مرا تحمل کنند.در طی سال قبل دهها هزار پیام تبریک تولد به مدیران صاحب سایت در پارسی بلاگ ارسال کرده ام و بسیار از این کار خوشحال هستم چونکه نتایج فوق العاده زیبا و قشنگ از این کار بدست آورده ام که باز جا دارد از آقای مهندس سید محمد رضا فخری مدیر محترم پارسی بلاگ که چنین امکانی را فراهم آورده اند تشکر کنم .در مواقع زیادی مدیران سایتها از اینکه فرد ناشناسی روز تولد آنها رامیدانسته و تبریک گفته ابراز تعجب و شگفتی کردند.از طرفی باعث افزایش ارتباط دوسویه منطقی حتی در حد رفع مشکلات پزشکی نیز شده است واین کمترین کاری بوده که توانسته ام برای دوستان هم وبلاگی انجام داده ودر این رابطه نیز فوق العاده احساس مسرت و شادی میکنم و امیدوارم اگر خداوند متعال توفیق عمر و خدمت دوباره عنایت کند تا بتوانم این کاررا ادامه بدهم.در رابطه با خانوداه ام باید بگویم پسر بزرگم آقای حمید رضا سخنی ده ساله بوده و با معدل ممتاز وارد دوره تحصیلی راهنمایی شده واز ایشان راضی هستم وامیدوارم در آینده مهندس بنامی برای کشورمان ایران باشد و افتخار دیگر برای خطه همیشه سرافرازو قهرمان آذربایجان گردد . پسر کوچکم آقای سهند سخنی و بسیار شلوغ میباشد و با وجود کوچکی عاشق بیمارستان بوده و آرزودارم از پزشکان مشهور آینده کشورمان شود.دخترم نیزخانم طوبی سخنی در رابطه با کامپیوتر و آرایشگری فعالیت میکند .همسرم خانم سیمین گله بان که همیشه یاور سنگربان من در قبال مشکلات هستند علاقمند به خیاطی مدرن بوده و دراین خصوص آموزشهای فراوانی را طی کرده و میکنند و یک سایت روانشناسی فعال در اینترنت دارند .ضمنا یک سایتی بنام پدر شهیدم آقای محمد سخنی در پارسی بلاگ باز فعال نموده ام.http://moso1362.parsiblog.com/.در پایان درود میفرستم برروان پاک پیامبر گرامی حضرت محمد (ص) و ائمه اطهار(ع)وشهدای اسلام بخصوص پدرشهیدم آقای محمد سخنی و مادرم شهیده خانم جمیله شیخ سرمست و آرزوی شادابی و پیروزی برای تمام هموطنان ایرانی داخل و خارج کشور رااز خدواند متعال دارم.
با سپاس دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
http://www.sahand272.blogfa.com/ http://www.rs272.parsiblog.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
توجیه علمی انرژی درمانی در متافیزیک نوشته :مهندس رسول اکبری از اورمیه مرکز آذربایجان غربی
ویراستار : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
http://www.sahand272.blogfa.com/ http://www.rs272.parsiblog.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
بیماری ام اس و توصیه های لازم برای حامله شدن
ویراستار : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
حاملگی ، زایمان و میزان بروز عوارض در نوزاد یک خانم مبتلاء به ام.اس هیچ تفاوتی با افراد طبیعی ندارد. تا کنون هیچگونه شواهدی دال براینکه ام.اس باعث اختلال در باروری شود وجود ندارد. همچنین میزان بروز سقط های خودبخودی و تولد جنین مرده، مثل سایر افراد طبیعی می باشد. خوشبختانه با انجام مطالعات وسیع ثابت شده است که باور غلط گذشته مبنی براینکه حاملگی باعث بدتر شدن بیماری ام.اس می شود اصلاً صحت ندارد. حتی اخیراً مطرح شده است که حاملگی با سیر بهتر بیماری در آینده مرتبط است.
خانمهایی ام اس داشته که قصد باردار شدن دارند باید به نکات زیر توجه داشته باشند:
براساس توصیه اف-دی-ای خانمهایی که قطعاً قصد باردار شدن دارند نباید از داروهای تعدیل کننده سیر بیماری مثل آوونکس، ربیف، بتافرون و کوپاکسون استفاده کنند. همچنین مردان و زنانی که قصد بچه دار شدن دارند نباید از داروهای سرکوب کننده ایمنی مثل نوانترون استفاده کنند. اکثر پزشکان توصیه می کنند که این داروها باید یک ماه یا یک سیکل قبل از بارور شدن قطع شود، زیرا عوارض سوء بر روی جنین خواهند داشت.
داروهای شیمی درمانی مثل ایموران (آزاتیوپیرین) یا متوتروکسات باید حداقل به مدت یک ماه قبل از بارور شدن در خانم و همسر او قطع شود. افرادیکه تحت درمان با این داروها می باشند حتماً باید از روش مناسب جلوگیری استفاده کنند.
اگر بیماری ام.اس فعال است و بیمار قصد باردارشدن دارد باید ابتدا بیماری او کنترل شودو سپس داروها را جهت باردار شدن قطع کند.
در صورت باردار شدن حتماً متخصص زنان و زایمان خود را در جریان بیماری خود قرار دهید.
به نظر می رسد که حاملگی اثر محافظت کننده بر بیماری ام . اس دارد ، زیرا حاملگی باعث تغییراتی در سیستم ایمنی می شود.
تعداد موارد عود یا حملات بیماری بخصوص در سه ماهه دوم و سوم حاملگی کاهش می یابد.
در صورت بروز حمله ام.اس در حین بارداری استفاده از استروئیدها (کورتون) بخصوص بعد از سه ماه اول بلا مانع است. البته این مسأله باید طبق نظر متخصص زنان، نورولوژیست و متخصص اطفال صورت گیرد.
ممکن است برخی علایم بیماری ام.اس مثل خستگی، اختلالات مثانه و روده بخصوص در سه ماهه سوم بارداری تشدید شود. بیماران باید توجه کنند که علیرغم مشکلات ادراری از مایعات فراوان استفاده کنند.
در ماههای آخر بارداری به علت افزایش وزن، ممکن است مشکلات تعادل و راه رفتن بیمار بارزتر شود. برخی بیماران ترجیح می دهند در این زمان از عصا یا ویلچر استفاده کنند.
احتمال عفونت ادراری در خانمهای باردار مبتلا به ام.اس بیشتر است. برخی پزشکان ماهانه بیماران خود را از این نظر بررسی می کنند.
با توجه به اینکه اکثر خانمهایی که باردار می شوند در مراحل اولیه بیماری ام.اس هستند، بعید است که اختلالات آنها به حدی باشد که شروع زایمان و انقباضات رحمی خود را حس نکنند.
زایمان در خانمهای مبتلا به ام . اس با افراد دیگر تفاوت چندانی ندارد.
در فاصله شش ماه بعد از زایمان میزان عود بیماری ?? تا ?? درصد افزایش می یابد، اما باید توجه داشت که این حالت موقت است.
با اینکه شواهدی در خصوص اثرات سوء داروها بر نوزاد در حین شیردهی وجود ندارد اما فعلاً توصیه می شود که خانمها در دوران شیردهی از داروهای تعدیل کننده بیماری مثل (آوونکس ، ربیف ، بتافرون و کوپاکسون) استفاده نکنند.
استفاده از هرگونه دارویی در حین دوران شیردهی باید با نظر متخصص اطفال و نورولوژیست باشد.
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
آموزش جنسی در باره انزال زودرس مردان و درمان آن
نوشته : دکتر رویا پور قربان متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ویراستاری مجدد :دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
این روزها عده زیادی از مردان به کلینیک سلامت خانواده و ناتوانی جنسی مراجعه میکنند تا درباره یکی از مشکلات خود در زمینه ارتباط زناشویی با همسرشان مشاوره کنند. موضوع به این سادگی نیست چون با ایجاد افسردگی و اضطراب در زوجین، موجب اختلال در سلامت روان و رفتار آنان و در برخی موارد پرخاشگری هر دو نفر میشود. یکی از همین نمونهها آقایانی بودند که در طی روزهای گذشته از طریق نامه و پیامک، از مشاوران و متخصصان سلامت، درباره مشکل و اختلال خود سوال کرده بودند. آنان به اختلال در خاتمه رابطه زناشویی به صورت زود هنگام دچار شده بود. مشکلی که بسیاری از مردان جوان متاهل و حتی مردانی پس از سالها زندگی مشترک به آن دچار میشوند. در این باره بیشتر بدانیم...
پژوهشگرانى که روى این بیمارى کار مىکنند، اعلام کردند که مىتوانند این اختلال را تعریف کنند. به گفته آنها انزال در این بیماران در کمتر از 118 ثانیه از شروع مقاربت صورت مىگیرد.
از طرفی زود انزالی یا انزال زودرس به حالتی گفته میشود که فرد زودتر از زمانی که می خواهد به انزال برسد و یا اینکه به حدی زود به انزال برسد که همسرش از ارتباط زناشویی لذت کافی نبرد البته باید انتظارات، واقعگرایانه باشند. این تعریفی است که مورد تایید اکثر متخصصان مسایل جنسی یا سکسولوژی است.
زمان استاندارد انزال در مردان :
زمان استانداردی برای رسیدن به انزال در نظر گرفته نشده است. با وجود اینکه طبق نظر اکثریت افرادی که در مطالعات شرکت داشتهاند یک سری زمانهایی پیشنهاد شده اما هیچ کدام قطعی نیستند چون این زمان بسته به نظر و رضایت افراد از رابطه زناشوییشان از هر زوج تا زوج دیگر متفاوت است اما پیشنهاد شده که اگر در 50 درصد یا بیشتر موارد ارتباط زناشویی انزال زمانی اتفاق افتاد که فرد و یا همسرش راضی نبودند یعنی فرد مشکوک به این اختلال هست و میتوان وی را مورد تشخیص و درمان قرار داد. در ضمن این مهم است که اول ببینید چه زمانی متوجه شدید که این اختلال را دارید و از کجا متوجه شدید. آیا خودتان ناراحتید؟ همسرتان از روش رابطه راضی نیست و یا از جایی یا کسی شنیدید که مثلا اگر رابطه زناشویی زیر ?? دقیقه باشد، مشکل دارید؟ معمولا گرفتن شرح حال دقیق از زوجین جزو سنجشهای اولی است که برای تشخیص و درمان این اختلال انجام میشود، چون رابطه زوجها در ایجاد و یا دامن زدن به این مشکل نقش به سزایی دارد.
دلایل و عواقب انزال زودرس مردان :
نشانه اصلی انزال زودرس، انزالی غیر قابل کنترل است که قبل از انجام گرفتن رابطه زناشویی و یا مدت زمان بسیار کمی پس از آن با میزان تحریک کم و خلاف میل فرد اتفاق بیفتد. این مساله میتواند باعث نارضایتی جنسی در هر دو طرف شده و اضطراب ناشی از این مشکل را بیشتر کند. انزال زودرس یکی از متداولترین اختلال فعالیت زناشویی در مردان است و ممکن است برای هر مردی در بعضی از مراحل زندگی رخ دهد. زود انزالی یا انزال سریع یکی از مشکلات شایع در مردان است. تقریبا یک سوم از مردان دچار انزال زودرس هستند. در این مقاله هرجا صحبت از ارگاسم میشود، منظور اوج فعالیت در یک رابطه زناشویی و خاتمه آن است. اکثر موارد انزال زودرس فاقد عامل یا دلیل خاص است. عوامل روانی مثل اضطراب، احساس گناه یا افسردگی نیز ممکن است به انزال زودرس منجر شوند. در برخی موارد، انزال زودرس ممکن است به خاطر عوامل پزشکی مثل مشکلات هورمونی، آسیبهای جسمی و یا عوارض جانبی بعضی داروها باشد. ابتلا به این عارضه منجر به بروز اختلالات روان مانند اضطراب، افسردگی و سردی روابط زوجین میشود و بر روان آنان تاثیر میگذارد و به همین علت، بسیار مهم است که درباره این عارضه بیشتر بدانیم و به موقع به مشاور مراجعه کنیم.
متخصص و پزشک مربوطه سابقه فعالیت زناشویی و پزشکی شما را بررسی خواهد کرد و آزمایش کلی را انجام خواهد داد. ممکن است پزشک بخواهد با همسر شما نیز صحبت کند چون انزال زودرس ممکن است دلایل بسیاری داشته باشد. پزشک، آزمایش لازم را انجام میدهد تا مشکلات پزشکی فرد را بررسی کند.
روش درمان در انزال زودرس مردان :
در بسیاری از موارد، انزال زودرس خود به خود درمان می شود. انجام تمرینات ریلکسیشن و آرام سازی و استفاده از متدهای منحرف کردن حواس میتواند در به تاخیر انداختن انزال کمک کند. در بعضی مردها ترک مصرف دخانیات و مواد مخدر بسیار کمک کننده خواهد بود. متخصص از شما و همسرتان میخواهد که روی متدهایی برای به تاخیر انداختن انزال کار کنید. این تکنیکها تشخیص و کنترل احساساتی است که باعث انزال زود رس میشود. در سایر موارد برای کاهش حساسیت در آلت تناسلی، استفاده از کاندوم توصیه میشود. مشاورهها و رفتار درمانی خط اول درمان این عارضه به شمار میرود و میتواند اضطراب ناشی از این مساله را کاهش دهد. مرحله بعدی، استفاده از کاندوم است.کاندوم سبب کاهش تحریک پذیری میشود. در صورتی که یک کاندوم قادر به این کار نباشد از دو کاندوم میتوان استفاده کرد ضمن اینکه کاندوم سبب جلوگیری از بیماریهای مقاربتی و بارداری هم میشود. استفاده از دارو، گام سوم در درمان انزال زودرس است. این داروها به این دلیل استفاده میشوند که یکی از عوارض جانبی این گونه داروها، جلوگیری از ارگاسم است که باعث به تاخیر انداختن انزال میشود.
استفاده از شیوه ماستر و جانسون
این شیوه، در چهارمین مرحله از درمان افراد مبتلا به انزال زودرس انجام میگیرد که به همکاری خود فرد و همسرش نیاز مبرم دارد. این روش شامل یادگیری تشخیص و کنترل احساسی است که به ارگاسم منجر میشود. این روش نیاز به اراده و تمرین دارد ولی بسیار موثر است. برای آموزش و تمرین این روش باید به مشاوران و متخصصان سلامت جنسی در کلنیکهای سلامت خانواده مراجعه شود تا با آموزش خصوصی در این باره، کار به نحو موثر صورت گیرد.
درمانهای موضعی انزال زود رس در مردان :
استفاده از کرمها و اسپریهای کاهشدهنده حس سطحی دستگاه تناسلی نیز سبب کاهش احتمال زود انزالی میشود. به یاد داشته باشید که قبل از آغاز فعالیت زناشویی، موضع را با صابون شستشو دهید تا از بیحسی بیشتر آلت جلوگیری شود. متاسفانه از این روش به صورت خودسرانه و بسیار معمول استفاده شده که عوارض زیادی را در پی دارد. استفاده از بیحسکنندههای موضعی، در آخرین مرحله از درمان افراد مبتلا به انزال زودرس قرار دارد و به هیچوجه نباید در ابتدای کار از آن استفاده کرد. استفاده از روشهای موضعی باید با تشخیص و صلاحدید پزشک و براساس سیر درمان و بهبودی باشد.
http://www.sahand272.blogfa.com/ http://www.rs272.parsiblog.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
آموزش ارتباطات مناسب والدین با کودکان
ویراستار : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
توجه به نکات زیر می تواند به رابطه بهتر شما با فرزندتان بیانجامد:
1- زمانی را با کودکان خود بگذرانید.
زمان بهترین هدیه ای است که می توانیم به کودکان خود تقدیم کنیم.
این با هم بودن باعث می شود احساسات، فعالیت ها و اعتقادات را با یکدیگر مبادله کنیم. با این کار فرزندانمان ارتباط برقرار کردن و گفت و گو کردن با دیگران را می آموزند و به طور حتم از لحاظ ارتباطات اجتماعی پیشرفت می کنند. به کودکان خود کمک کنید تا روش های جدیدی خلق کرده و آنها را در کنار خانواده خود تجربه کنند و لذت ببرند.
2- الگویی برای فرزندان خود باشید.
رفتار ما بیش از گفتارمان فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد. ما قهرمان دنیای آنها هستیم.
3- به حرف های فرزندان خود گوش دهید.
پیغام های کودکان هدیه های با ارزشی هستند. زمانی که مشتاقانه به حرف های آنها گوش می دهیم اعتماد به نفس کوکان خود را تقویت می کنیم.
هنگامی که با کودکان خود هستید هم سطح آنها باشید و با تمام وجود به آنها گوش دهید.
احساسات و حالات زیبای آنها از طریق چشم هایشان بیان می شود اگر ما به حرف های آنها دقت کنیم کودکانمان نیز به سخنان ما عمیقاً و با تمام وجود، گوش می دهند.
4- شیوه تربیتی مناسبی برای کودکان خود در نظر بگیرید.
فرزندان ما باید بیاموزند که در مقابل کارها و انتخاب هایشان پاسخگو باشند. آنها باید بدانند که با کارهای آزاردهنده آنها مخالفت می شود اما والدین همیشه به آنها عشق می ورزند.
5- کودکان خود را تشویق کنید.
کلمه های امیدبخش و تشویق آمیز، اعتماد به نفس را به کودکان هدیه می دهد. موفقیت ها و استعدادهای کودکان خود را به زبان بیاورید.
زمانی که فرزندانتان کار مهمی انجام می دهند حتماً به آنها بگویید که موفق بوده اند.
کودکان ما احتیاج دارند، بدانند که امیدها و آرزوهای آنها رادرک می کنیم و به طور حتم حامی آنها هستیم. فرزندانتان را تشویق کنید تا از لحاظ روحی و معنوی رشد کنند تا زندگی متعادلی داشته باشند.
6- تجربه های خود را با کودکانتان تقسیم کنید.
هر کدام از ما داستان های ارزشمندی برای گفتن داریم. این داستان ها مشخص می کنند که عکس العمل ما در مقابل این حوادث، زندگی کنونی ما را به وجود آورده است.
با تجارب خود می توانیم کودکان مان را راهنمایی کنیم. شاید روی فرزندان شما نیز با بعضی از شرایطی که برای شما پیش آمده، روبه رو شوند و به طور حتم از تجارب شما بهره می گیرند و از اشتباهات دوری می کنند.
فرزندان ما در زندگی احتیاج به الگویی دارند تا آن را سرمشق خود قرار دهند. ارزش های وجودی را به طور عملی به فرزندان خود آموزش دهید. اشتباه های خود را قبول کرده و عذرخواهی کنید.
7- به فرزندان خود بی قید و شرط عشق بورزید.
عشق هدیه بی چون و چراست. به کوکان خود نشان دهید که آنها را در هر شرایطی دوست دارید و حمایتشان می کنید. در این صورت آنها هنگام سختی ها و مشکلات با آرامش و احساس امنیت به شما پناه می آورند.
فرزندان شما برای تصمیم گیری و تجربه موارد جدید نیاز دارند که آزاد باشند. آنها باید بیاموزند که در زندگی مسوولتی پذیر و مقاوم باشند.
http://sahand1361.parsiblog.com/
http://charismaco.com/html/index.php?name=News&file=article&sid=575
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI